Kunstenaar voor standbeeld Rik Van Looy aangesteld

Het schepencollege stelt kunstenaar Philip Aguirre aan als uitvoerder van een standbeeld voor wielerlegende Rik Van Looy, nog steeds de onvolprezen Keizer van Herentals. Deze beslissing volgt het advies van de jury, die unaniem koos voor het voorstel van deze kunstenaar. De jury bestond uit vertegenwoordigers van het stadsbestuur, de sportraad, de cultuurraad, de kunstacademie, de stadsdiensten en twee externe kunstexperts.

Philip Aguirre heeft een uitgesproken geëngageerd en humanistisch karakter en kiest consequent voor klassieke technieken, traditionele materie, motieven en genres. Zijn ontwerp sluit het beste aan bij de opdracht en zijn contact met Rik Van Looy is vriendschappelijk en gemoedelijk. Ook Rik Van Looy is zeer tevreden over het ontwerp. 

De kostprijs van het kunstwerk bedraagt 37.500 euro. De onthulling van het standbeeld gebeurt in de aanloop van Herentals Fietst van 2017 en krijgt een eigen ceremonie. Het beeld zal uiteindelijk geplaatst worden tussen drie bomen op het pleintje voor de KBC op de Grote Markt.

Rik Van Looy