Koningsschieting en opening Begijnhofpark

Op zondag 3 juni vindt de officiële opening van het Begijnhofpark plaats. De stad nodigt iedereen uit om langs te komen op dit feestelijk moment. Om 12 uur is er bij de openingsreceptie alvast een gratis drankje voor iedereen. Om 12.45 uur zijn er toespraken van afgevaardigden van het stadsbestuur en het OCMW. Om 13 uur begint de koningsschieting van de Sint-Sebastiaansgilde met een optocht van de huidige koning door het Begijnhof en het Begijnhofpark. 

De koningsschieting van de Sint-Sebastiaansgilde vindt om de drie jaar plaats. Tijdens de aanleg van het Begijnhofpark kon de wedstrijd uitzonderlijk niet doorgaan, en daarom werd ze naar dit jaar verplaatst. Na de optocht om 13 uur volgt het traditionele ‘bannen’ en geven genodigden ereschoten op de 21 meter hoge staande wip. Dan start de wedstrijd onder de gildebroeders en gildezusters. Wie erin slaagt de gaai naar beneden te halen, mag de koningsbreuk aangespen en is voor de volgende drie jaar koning of koningin van de gilde. U kunt dit evenement in alle veiligheid bijwonen en ondertussen genieten van een lekker gildebiertje.

Vanaf donderdag 10 mei is het Begijnhofpark al open voor het publiek. U mag op het gazon komen, maar het kruidenrijke grasland is nog niet klaar. Dit laatste is afgezet met lint.

Begijnhofpark Herentals