Kerstmarkt gaat niet door, Winterlicht blijft

Gepost op donderdag 25 november 2021

Het stadsbestuur heeft beslist om de kerstmarkt van 11 en 12 december in het winkelcentrum niet te organiseren. De huidige coronasituatie en richtlijnen laten een veilige organisatie helaas niet toe. Andere geplande activiteiten van Winterlicht – de overkoepelende naam voor alle eindejaaractiviteiten – gaan wel door, mits de nodige richtlijnen.

Uitbating kinderschaatsbaan

Zo willen de stad en Handelshart Herentals verenigingen een kans geven om in de eindejaarperiode toch een stand uit te baten. Daarom kunnen de verenigingen die zich hadden ingeschreven voor de kerstmarkt, deelnemen aan de uitbating van de kinderschaatsbaan. Over de kinderschaatsbaan komt er een tent, waarin zij eten en drinken kunnen serveren volgens de coronamaatregelen die geldig zijn in de horeca.

Eindejaarshopping en koopzondagen van Handelshart Herentals

De eindejaarshopping van Handelshart Herentals op 5, 11, 12, 18 en 19 december in het winkelgebied van onze stad gaat door. Handelshart Herentals zorgt voor een veilig verloop van de randactiviteiten.

WinterSTORM en lichtjeswandelingen

De lichtkunst van winterSTORM door Galerie STORM vindt zoals gepland in het centrum plaats van 26 december tot 2 januari. Aan de installaties geldt de mondmaskerplicht. Ook bij de lichtjeswandelingen in Noorderwijk en Morkhoven van 18 december tot 2 januari moet u aan de lichtkunst een mondmasker dragen. Aan de drank- en eetstandjes bij de kick-off van deze lichtjeswandelingen gelden de coronamaatregelen voor de horeca.

De Warmste Kerstboom en kerstwandelingen

Van 10 december tot 2 januari kunt u de grootste gebreide kerstboom van Europa bewonderen. Dit project van De Wollies vindt plaats zonder bijkomende richtlijnen. Ook de kerstwandelingen op 26 december gaan gewoon door.

Kerstmarkt Noorderwijk

De gemeenschapsraad van Noorderwijk bekijkt momenteel of de kerstmarkt en kerstkeet in Noorderwijk op 17 december kunnen doorgaan, al dan niet met bijkomende richtlijnen. Daarover volgt later meer.

Meer informatie over de activiteiten van Winterlicht vindt u op www.winterlicht.be.