Kermis in Noorderwijk

Van zondag 6 tot en met donderdag 10 oktober staat de kermis op het Dorpsplein in Noorderwijk. Iedereen is welkom!

Kermis opent met leuke verrassing!

De stad opent de kermis van Noorderwijk met een extraatje en beloont de vijftigste bezoeker met een Helemaal Herentals cheque van 50 euro. Omdat de stad niet alleen inzet op beleving, maar ook op veiliger verkeer, is de voorwaarde wel dat de bezoeker met de fiets of te voet komt. Bovendien pompen we met de cadeaucheques opnieuw extra middelen in onze lokale economie.
 
Eerder dit jaar tekende het stadsbestuur een nieuw kader uit voor de kermissen. In principe konden de wijzigingen, waarbij volop wordt ingezet op meer beleving en kwaliteit, contractueel pas volgend jaar ingaan. Het stadsbestuur trekt daar de budgetten ook fors voor op. De foorkramers schaarden zich volledig achter het nieuwe plan en zetten hun schouders er al volop onder met de Septemberkermis. Die werd een groot succes met heel wat animatie zoals een optreden van de Ketnetband en interactie met de Local Local-markt van de jeugdraad. De opening werd feestelijk opgeluisterd door Koninklijke Fanfare De Noorderzonen en enthousiaste kinderen die de kramen volop uittestten. Daarom werd er bekeken of De Noorderzonen ook dit jaar al de opening van de kermis in Noorderwijk konden opleuken, maar de fanfare houdt zelf een kermisrestaurant in het Oud Zwembad. Daar heeft het bestuur iets op gevonden.

Aangepaste verkeerssituatie

Het Dorpsplein is afgesloten van maandag 30 september om 18 uur tot vrijdag 11 oktober om 17 uur. 

Tijdens deze periode kan het Dorpsplein niet gebruikt worden als parkeerterrein. Parkeren is tijdens de kermis mogelijk op de Ring, aan de Sint-Bavokerk en op hoek van de Olenseweg.