Kempens Karakter verhuist naar Kasteel Le Paige

Vanaf 1 juli vindt u de kantoren van Kempens Karakter op de eerste verdieping van Kasteel Le Paige aan de Nederrij. Uit het beheersplan van het kasteel bleek dat het domein te weinig benut werd. Bovendien had Kempens Karakter sinds haar uitbreiding behoefte aan een groter pand. Verder is er natuurlijk een logische band tussen de kasteelsite en de opdracht van de erfgoedorganisatie. Daarom besliste de stad om een deel van het kasteel te verhuren aan Kempens Karakter. Ook collega-organisaties IOED Berg en Nete en Briljante Kempen zullen het kasteel als nieuwe uitvalsbasis gebruiken. Zo kan Le Paige uitgroeien tot een open erfgoedhuis, waar ruimte is voor andere waardevolle erfgoed- en streekpartners.
 
De stad Herentals heeft domein Le Paige in erfpacht van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en is beheerder van het kasteel en het park. Naast de kantoren van Kempens Karakter, blijft de stad het kasteel gebruiken voor huwelijken en tentoonstellingen. Ook voor de kerkfabriek blijft er een ruimte beschikbaar.
 
Kempens Karakter is een intergemeentelijke projectvereniging die actief is in Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Op de agenda staan erfgoed en toerisme. De erfgoedcel neemt het cultureel erfgoed van de hele regio voor haar rekening terwijl de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) Land van Nete en Aa instaat voor het onroerende erfgoed (monumenten en landschappen) van Herentals, Lille, Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout en Olen. IOED Berg en Nete werkt voor Berlaar, Nijlen en Heist-op-den-Berg. Briljante Kempen werkt rond het diamantverleden van de Antwerpse Kempen.