×

Herentals wordt gastorganisatie voor samenlevingsdienst

Gepost op dinsdag 30 augustus 2022

Het stadsbestuur sluit een partnerschap met het Platform voor de Samenlevingsdienst en wordt zelf gastorganisatie. De Samenlevingsdienst (SLD) stelt de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun integratie in de samenleving als verantwoordelijke, kritische en solidaire burgers voorop en bevordert tegelijkertijd hun vooruitzichten op werk en opleiding. Jongeren die een samenlevingsdienst doen als vrijwilligers zijn vier van de vijf werkdagen actief bij een gastorganisatie voor een periode van 6 maanden en volgen één dag vorming door het platform. Op dit moment doen meer dan 600 jongeren een samenlevingsdienst in België.

Als gastorganisatie organiseert Herentals binnen de stedelijke diensten een of meerdere projecten voor een jongere in samenlevingsdienst.

Een samenlevingsdienst heeft heel wat voordelen voor jongeren. De periode van engagement is zeer verrijkend voor de jongeren die deze missies aangaan: ze doen levenservaring op, krijgen de tijd om na te denken over hun toekomst, leren zichzelf beter kennen, ontwikkelen hun talenten, vinden hun plaats binnen een groep en een samenleving.