Herentals in cijfers

Gepost op woensdag 12 mei 2021

Met Gemeente in Cijfers heeft de stad Herentals een kant-en-klaar informatiesysteem dat online toegankelijk is, in de huisstijl is opgemaakt en bovenal zo veel mogelijk informatie bundelt op één platform: van omgevingsstatistieken zoals het aantal inwoners, aandeel 75-plussers en de werkzaamheidsgraad tot specifieke monitoren. Denk maar aan gemeentefinanciën van het BBC en de gemeentemonitor van Statistiek Vlaanderen.

Het is de bedoeling dat de diensten van de stad en het OCMW met weinig moeite de benodigde informatie kunnen vinden. Ook inwoners, scholieren en de media kunnen de tool raadplegen. De informatie is meestal beschikbaar in verschillende niveaus:

  • voor de ganse stad Herentals,
  • per deelgemeente,
  • per wijk
  • en soms zelfs per straat.

U kunt de evolutie van de gegevens doorheen de jaren raadplegen en ze vergelijken met de cijfers van Vlaanderen, de provincie en gemeenten met een gelijkaardig aantal inwoners. Verder kunt u ook de manier waarop de informatie wordt weergegeven aanpassen: een staafgrafiek, cirkel of tabel met cijfers. Download ze meteen in de gewenste vorm en gebruik ze in een rapport of presentatie.