Herentals eert Wout

Gepost op woensdag 13 oktober 2021

Eén zilveren olympische medaille, drie ritoverwinningen in de Tour, zilver op het WK tijdrijden, Belgisch Kampioenschap, … en nog zoveel meer! Kortom, teveel om op te noemen en dus hoog tijd voor een eerbetoon! Want we zijn trots op onze rots. En daarom huldigen we Wout Van Aert als inwoner van Herentals.

Zin om mee te vieren? Kom dan op zondag 31 oktober naar de Grote Markt voor een gezellig feest met optredens en randanimatie voor jong en oud. We starten om 15 uur. Vanaf 16 uur zijn er verschillende optredens. De huldiging van Wout zelf gebeurt rond 18 uur. Na de optredens laten DJ’s het feest helemaal losbarsten.

De organisatie van dit gratis volksfeest is in handen van Herentals Fietst Feest. Ze werken samen met het stadsbestuur, de Grote Prijs Rik Van Looy en de supportersvereniging van Wout Van Aert uit Lille.

Volg de Facebookpagina van Herentals Fietst Feest voor alle nieuwtjes en het programma van de feestelijkheden. Iedereen is welkom. Zorg wel voor een Covid Safe Ticket. Er zijn maximaal 4.500 mensen toegelaten.

Verkeerssituatie

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober, en op maandag 1 november geldt deze verkeersregeling:

  • De Grote Markt en de toegang tot de Zandstraat is afgesloten
  • Er is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in Hofkwartier, Kloosterstraat en Zandstraat, tussen Collegestraat en Grote Markt
  • Koppelandstraat is afgesloten wegens bouwwerken. Er is enkel doorgang voor fietsers en voetgangers.
  • Er geldt een parkeerverbod op de Grote Markt, in Hofkwartier, Kloosterstraat, Lantaarnpad, Koppelandstraat en Zandstraat (tussen Collegestraat en Grote Markt)
  • Op zondag 31 oktober geldt er vanaf 12 uur een parkeerverbod op het parkeerterrein van het kerkplein.