Heraanleg kruispunt Herenthoutseweg en Servaas Daemsstraat

Op maandag 4 februari start een aannemer met de heraanleg van het kruispunt van de Herenthoutseweg en de Servaas Daemsstraat. Op de Herenthoutseweg komt een afslagstrook naar links voor het verkeer vanuit Herentals dat de Servaas Daemsstraat wil inrijden. Dit zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer op het kruispunt.

Omleidingen

  • Het autoverkeer op de Herenthoutseweg volgt in beide richtingen een omleiding via de Atealaan, de Diamantstraat en de Toekomstlaan.
  • Het autoverkeer van en naar Noorderwijk volgt een omleiding via de E313 tussen de op- en afrit 21 (Herentals-Industrie) en de op- en afrit 22 (Herentals-Oost). Dit is dezelfde omleiding die nu ook geldt door de werkzaamheden in de Servaas Daemsstraat.
  • Voor het fietsverkeer tussen de industriezone en Noorderwijk is er een omleiding langs Distelhof (aan het viaduct) en de fietsostrade. Fietsers die op de Herenthoutseweg blijven, kunnen langs de werfzone fietsen.

Als alles volgens planning verloopt, is de heraanleg van het kruispunt begin juni afgerond. Op dat moment is de aannemer ook klaar met de werkzaamheden in de Servaas Daemsstraat, tussen Woud en de Ring in Noorderwijk. 

De buurtbewoners ontvangen in de loop van volgende week een bewonersbrief met meer informatie over de werkzaamheden.