Heraanleg Geelseweg

Op 14 januari 2019 start de heraanleg van de Geelseweg op het grondgebied van Herentals. De werfzone ligt tussen de Honingstraat en de Greesstraat. De Geelseweg krijgt nieuwe riolering, vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. 
 
Aangepaste verkeerssituatie

In overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de stad de oorspronkelijke planning aangepast:

  • van 14 januari tot 31 maart geldt er in de volledige werfzone eenrichtingsverkeer in de richting van Geel naar Herentals. Verkeer van Herentals naar Geel volgt een omleiding via de E313.
  • van 1 april tot 16 juni is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Geelseweg tussen de Sint-Sebastiaanstraat en Prima-Lux. Al het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de E313.
  • Van 17 juni tot eind augustus geldt er in de volledige werfzone opnieuw eenrichtingsverkeer in de richting van Geel naar Herentals. Verkeer van Herentals naar Geel volgt een omleiding via de E313.

Fietsers

  • Lokaal fietsverkeer blijft in beide richtingen mogelijk aan één zijde van de rijbaan (oneven huisnummers). U fietst op het al nieuw aangelegde fietspad, op de fundering van het nieuw aan te leggen fietspad of in een afgebakende zone op de rijweg. Voor de veiligheid van de fietsers, plaatst de aannemer op sommige delen bordjes ‘fietsers afstappen’.
  • Doorgaand fietsverkeer volgt een omleiding via Sluizenweg. 
Bewonersvergaderingen 
Op 6 februari 2017 en 3 september 2018 vonden er bewonersvergaderingen plaats. De presentaties van deze bewonersvergadering vindt u via de linken hieronder.