Hart voor Herentalse Ondernemers

AZ Herentals en To Walk Again ontvangen Hart voor Herentalse Ondernemers van UNIZO

UNIZO Herentals wil elk jaar in februari een vereniging, onderneming of persoon een warm hart toedragen voor hun tomeloze inzet voor onze stad. Het allereerste Hart voor Herentalse Ondernemers, een kunstwerk van Stijn Avonds, werd op maandag 15 februari uitgereikt aan de dienst Orthopedie van het AZ Herentals voor hun rol bij de realisatie van het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum.

Het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum wil mensen met een fysieke beperking in een warme, uitdagende omgeving en onder deskundige begeleiding terug laten bewegen nadat hun klinische revalidatie is afgelopen. Voor To Walk Again kadert dit centrum in de verbreding van haar werking: To Walk Again, To Work Again, To Live Again. Maar er is meer. Het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum is ook een living lab waar lokale en regionale ondernemingen innovatieve zorgtechnologie en -concepten kunnen ontwikkelen in nauwe samenwerking met de doelgroep van mensen met een fysieke beperking en hun begeleiders. Op die manier kan het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum een opstap vormen naar een volwaardige Health & Care Tech Valley in de Kempen.

Ook in de stad Herentals zelf wordt het To Walk Again-Postrevalidatiecentrum verankerd. De vier historische partners achter het centrum, het AZ Herentals, Orthopedie Van Haesendonck, Mobilab@Thomas More en To Walk Again, zijn hiervoor naar Unizo-Herentals gestapt. Vervolgens hebben ook de stad, de middenstandsraad en de middenstandsvereniging Helemaal Herentals hun schouders onder het project gezet.

Hart voor Herentalse ondernemers Unizo