Gezocht: hondenbaasjes met stijl

Hondenbazen zien hun huisdier graag, en dat is een goede zaak. Als hondenbaas neemt u uw hond regelmatig mee op stap voor een wandeling. Daar hoort natuurlijk ook een kleine en soms ook grote boodschap bij. Stijlvolle hondenbazen ruimen zo’n boodschap meteen achter hun hond op. Toch krijgt het stadsbestuur nog regelmatig klachten over hondenpoep die niet opgeruimd wordt. Daarom blijven het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland campagne voeren tegen hondenpoep op straat.

  • Tijdens verschillende actieweken, verspreid over het jaar, spreken de gemeenschapswachten de hondeneigenaars aan die zij tegenkomen op hun ronde. De wijkagent en de GAS-vaststeller gaan regelmatig mee op pad. Wie dan geen zakje bij zich heeft, riskeert een gemeentelijke administratieve sanctie die kan oplopen tot 350 euro.
  • Op plaatsen waar het hondenpoepprobleem het grootst is, brengt de stad de campagne extra onder de aandacht met affiches en stoepborden.
  • De hondenpoepbuizen zijn een gemakkelijke en propere manier om hondenpoep op te ruimen. Uiteraard mag u uw hondenpoepzakjes ook in de gewone afvalbakken werpen.