Gemeenteraad 5 oktober: aangekondigde wissels in college en gemeenteraad

Gepost op dinsdag 28 september 2021

Na het aangekondigde ontslag van schepen Yoleen Van Camp begint de gemeenteraad van 5 oktober met enkele vervangingen en verschuivingen.

Gemeenteraadslid Eva Brandwijk vervangt Yoleen Van Camp als schepen. Ze neemt meteen alle bevoegdheden over en wordt daarmee schepen van mobiliteit, lokale economie, markten, foren en feesten, dierenwelzijn en sport. Eva is 45 jaar, onderneemster, mama van drie tieners en zeer actief binnen het Noorderwijkse dorpsleven.

Rikkert Van Bauwel vervangt Yoleen Van Camp als gemeenteraadslid. Rikkert is 48 jaar, turnleraar in ’t Klavertje in Noorderwijk en papa van twee. De ervaring die hij de voorbije jaren opdeed binnen sociale huisvestingsmaatschappij De Woonbrug brengt hij graag mee naar de Herentalse gemeenteraad.

Schepen Pascal Van Nueten zal tot slot Yoleen Van Camp vervangen als eerste schepen. Hiervoor neemt hij even ontslag als derde schepen om aansluitend op de gemeenteraad opnieuw geïnstalleerd te worden als eerste schepen. De bevoegdheden van Pascal blijven ongewijzigd, met name: ruimtelijke ordening, openbare werken, groen, milieu en begraafplaatsen.

De stad Herentals wenst schepen Yoleen Van Camp te bedanken voor haar inzet de voorbije jaren en wenst haar vervangers veel succes.