Geen omgevingsvergunning voor windmolens op Hoevereveld

Gepost op dinsdag 10 augustus 2021

Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir volgt het negatieve advies van het stadsbestuur van Herentals over twee windmolens op Hoevereveld. De minister weigert zo de bouwvergunning voor deze windmolens. Luminus wil op Hoevereveld twee windmolens plaatsen. De vergunning werd al in 2017 aangevraagd. In 2020 werd de aanvraag gewijzigd.

Schepen Pascal Van Nueten: “We zijn zeer blij over deze beslissing van de minister. Het stadsbestuur gaf de afgelopen jaren telkens een negatief advies en blijft achter zijn argumentatie staan. De stad is op zich niet gekant tegen groene energie, want we zetten daar zelf ook zwaar op in. Er zijn genoeg plaatsen waar windmolens voor ons wel kunnen, zoals op het industrieterrein, maar ook duidelijk plaatsen waar die absoluut niet kunnen. Hoevereveld is een dichtbevolkte buurt en windmolens horen daar volgens de stad niet thuis.”

Het stadsbestuur heeft heel wat inspanningen gedaan om zijn negatieve advies te verdedigen bij de minister. Op deze manier kunnen we de stem en de bezorgheden van onze inwoners tot op het hoogste niveau laten klinken. We zijn blij dat onze inspanningen het nodige resultaten hebben gehad.

Luminus heeft nog altijd een mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.