Feestmarkt op vrijdag 12 juli

Op vrijdag 12 juli staat de jaarlijkse feestmarkt in het stadscentrum. Jef van de Markt wandelt langs de kramen en een ballonnenclown en een levend standbeeld toveren een glimlach op elk kindergezicht. De marktvereniging deelt gratis aankoopbons uit.

Preventieacties

Gauwdiefstal is voor de politie een belangrijk aandachtspunt. Vooral tijdens de vakantie- en soldenperiode in juli durven gauwdieven hun slag slaan. Daarom voeren het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland actie tijdens de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 12 juli. De politie is aanwezig met een informatiestand met preventietips. De humoristische straattheatervoorstelling Choc-o-toff toont u hoe gauwdiefstal in zijn werk gaat. En ook de animatiefiguren Pick en Pock zijn van de partij.

Verder kunt u kennismaken met Kristien Wouters. Zij is de bewegingscoach van het project Bewegen op Verwijzing (BOV). Na een doorverwijzing van uw huisarts kan Kristien u op weg helpen naar een actiever leven. Samen met u werkt zij aan een beweegplan op maat. Via een infostandje op de feestmarkt wil het stadsbestuur dit project meer bekendheid geven.

Naast het belang van lichaamsbeweging, wil het stadsbestuur ook het belang van gezonde voeding in de verf zetten op de feestmarkt. Dat gebeurt op een leuke manier met de Shakeracer, een omgebouwde fiets waarmee u zelf een overheerlijke en gezonde smoothie bij elkaar kunt trappen.