×

Extra infodag over masterplannen Morkhoven op 16 mei en Noorderwijk op 18 mei

Gepost op dinsdag 10 mei 2022

Op 2 en 3 mei konden de inwoners van Noorderwijk en Morkhoven in een dorpsatelier kennismaken met de toekomstplannen voor hun dorp. Het bestuur dankt de ruim 120 belangstellenden in Noorderwijk en 65 in Morkhoven, die een kijkje kwamen nemen en opmerkingen en voorstellen formuleerden. De eerste bevindingen uit de ateliers worden nu verwerkt in twee syntheses die binnenkort ter kennisname worden voorgelegd aan het schepencollege.

We willen graag de maand mei nog aangrijpen om alle mogelijke bijkomende ideeën te vergaren voor de opmaak van de visienota, die zal resulteren in een ontwerp van masterplan. Daarom organiseren we  extra infodagen in de dorpshuizen en lanceren we een online bevraging.

De extra infodag voor Morkhoven heeft plaats op maandag 16 mei in het Dorpshuis van Morkhoven. Die voor Noorderwijk vindt plaats op woensdag 18 mei in het Dorpshuis van Noorderwijk. Wie vragen, opmerkingen of suggesties heeft kan dan langskomen tussen 9 en 18 uur.

Alle infopanelen van de dorpsateliers zullen vanaf 16 mei overigens ook met de nodige duiding online te raadplegen zijn op www.herentals.be/dorpen. Aan de hand van enkele gerichte vragen kan iedereen nog meer input geven tot 27 mei.

Op 19 mei vindt nog een stuurgroep plaats en op 31 mei wordt het ontwerp van visienota voorgesteld aan de Gecoro, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. In juni wordt alles gebundeld in een visienota die ter goedkeuring aan het schepencollege wordt voorgelegd. In de zomer vangen we aan met de volgende fase, waarbij het masterplan effectief wordt vormgegeven. Na de vakantie starten we een uitgebreide tweede participatieronde met nieuwe werkgroepen, stuurgroepen, bilaterale gesprekken en dorpsateliers.