×

Eerste weggeefkast op dorpsplein Morkhoven

Gepost op woensdag 1 december 2021

Op zaterdag 4 december aanstaande, om 10 uur, nemen buurtbewoners en een afvaardiging van het schepencollege op het dorpsplein van Morkhoven de eerste Weggeefkast in onze stad officieel in gebruik.

De weggeefkast is een idee van enkele geëngageerde buurtbewoners. Het stadsbestuur zet graag zijn schouders onder dit duurzaam en verbindend project.

In de weggeefkast kunnen buurtbewoners hun ongebruikte spullen een nieuw leven geven. Alle spullen die nog bruikbaar zijn en in de kast passen, kan u meebrengen (boeken, tijdschriften, babyverzorging, wc-papier, tandpasta, shampoo, zeep, keukengerei, huisraad, vazen, fotokaders, speelgoed, klein elektro, muziekinstrumenten, schoolgerief). Voedingswaren, dranken, kledij, medicatie en scherpe voorwerpen horen niet in de kast.

Alles wat in de weggeefkast staat, mag meegenomen worden, ook zonder er zelf iets in te plaatsen. Het is wel niet leuk als iemand alles meeneemt. We vragen om de meegenomen voorwerpen echt te gebruiken en niet door te verkopen, maar ze liever terug te brengen als ze niet meer gebruikt worden. Vrijwilligers kijken deze kast geregeld na en voorzien in het onderhoud ervan.