(dwars)FLUITEN over de grenzen heen

Zondag 8 oktober - 16 uur
cc ’t Schaliken, Grote Markt 35
 

Een samenleving zonder muziek is ondenkbaar. Sterker nog: muziek is door de eeuwen heen overal aanwezig in ons dagelijks leven en dat heeft zijn redenen. Muziek verrijkt, vertelt het verhaal van verschillende culturen, verbindt, is goed voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, stimuleert de creativiteit en is bovenal leuk om te doen en om naar te luisteren. Muziek zet van alles in beweging!

Deze visie inspireerde Machteld Van Geenhoven (SAMWD Herentals) en Kristien Van Loocke (GAMW Brasschaat & Muzarto AMWD Essen-Kalmthout) om hun leerlingen samen met de jonge talenten van de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) een podium te bieden. 

Neflac is een initiatief van fluitiste Emily Beynon (Principal Flute Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam) en Suzanne Wolff en werd opgericht in 2009. Vanuit hun passie voor dwarsfluit bouwen zij aan een bruisende fluitengemeenschap in Nederland. 

Jeroen Bron (Docent Fluit Conservatorium Den Haag, dirigent en arrangeur) en Eva Vennekens (Prinicipal Flute Noord Nederlands Orkest) verlenen tevens hun medewerking aan dit unieke concert.

Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen via cultuurcentrum 't Schaliken.

Fluitklas muziekacademie Herentals