Dringende herstelling Herenthoutseweg

Update 22/11/2017

De herstelling is achter de rug. De Herenthoutseweg gaat op 22 november om 15.30 uur terug open voor het autoverkeer.

Update 20/11/2017

Wegens de slechte weersomstandigheden kan het nieuwe asfalt niet op 21 november gegoten worden. Dit wordt verplaatst naar woensdag 22 november.

Update 17/11/2017

Het lek in de riolering is gedicht en de herstelling is aan het uitharden. Volgende week maandag 20 november herstelt de stad de fundering en op dinsdag 21 november legt de stad nieuwe asfalt. Normaal gaat de Herenthoutseweg terug open op dinsdagavond. Deze werkzaamheden zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

De stad laat ook een cameraonderzoek uitvoeren om de toestand van de riolering in kaart te brengen. Hierdoor blijft de Herenthoutseweg tussen de Noorderwijksebaan en de Sint-Waldetrudisstraat nog tot en met dinsdag 21 november afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Update 14/11/2017

De herstelling van de Herenthoutseweg vraagt meer werk dan voorzien. Hierdoor is er tot en met donderdag 16 november geen doorgaand verkeer mogelijk in beide rijrichtingen.

Oorspronkelijk bericht

Wegens een verzakking op de Herenthoutseweg is er ter hoogte van het Kolveniersplein geen doorgaand verkeer toegestaan in de richting van het centrum. Op dinsdag 14 november en donderdag 16 november wordt de verzakking hersteld. Op deze dagen is de weg tussen 8 en 16 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen wel passeren.

Omleiding

De omleiding loopt via de Noorderwijksebaan en de Sint-Waldetrudisstraat.

De Lijn

De bussen van De Lijn mogen wel in de richting van het centrum rijden. Enkel tijdens de herstelling is de doorgang ook voor hen afgesloten.