INTO A DREAM

Toonmoment hoorn- en harpklas / Hannes Verstraete & Lien Keusters

Het twintigste-eeuwse minimalisme van Philip Glass en Steve Reich en de New Simplicity van Arvo Pärt en John Tavener maakte welluidende muziek weer bon ton. Deze postklassieke muziek wordt gekruid met repetitieve elementen uit het minimalisme, is niet afkerig van melancholie en laat de klanken van piano en strijkers flirten met de oneindige mogelijkheden van sampling en synthesizers. 

Een nieuwe generatie componisten, met ondermeer Max Richter, Ólafur Arnalds en Johann Johannson, pikt hier gretig op in. Terwijl hun muziek voeling houdt met de klassieke muziek , is ze niet vrij van invloeden uit de film-, commerciële, pop- of elektronische muziek. Liefhebbers omarmen de stroming als een welkome reactie op het vastgelopen modernisme en avant-gardisme. Anderen bestempelen het als een vorm van nostalgie of vinden de muziek té gemakkelijk.

Naast de voor de hand liggende piano of strijkers zijn harp en hoorn twee instrumenten bij uitstek om het kleurenpallet in deze muziek aan te vullen. Laat uw gedachten zweven met de sprankelende, hemelse lichtheid van de harp en droom weg bij de warme melancholiek van de hoorn. De door leerlingen live gespeelde muziek wordt vergezeld van muziek-, beeld- en tekstmateriaal uit de kunsten of de wetenschap en nodigt u uit om uw fantasie de vrije loop te laten, uw gedachten te doen stromen, even weg te dromen. "Into a dream" door de harp- en hoornklas van de Herentalse muziekacademie is een welkom moment van rust in het drukke leven, een ideaal bezinningsmoment op de vooravond van Pasen.

  • WANNEER: Zaterdag 31 maart 2018 om 17 uur.
  • WAAR: Auditiezaal,  SAMWD Herentals, Hikstraat 28, 2200 Herentals
  • INKOM: Examenconcert: vrije toegang.