Doe mee met de groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag

Een hemelwaterput of tank helpt u om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar vormt ook een besparing op uw waterfactuur. We organiseren daarom samen met IOK een groepsaankoop hemelwateropvang. Via de actie kunt u aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton bekomen. 
 
Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten bovendien hun oude stookolietank in de grond zitten. Daar zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.
 
Daarom organiseert de stad samen met IOK al voor de vierde keer een tankslag. Door de combinatie met de groepsaankoop hemelwateropvang kan het zelfs mogelijk zijn om de werken te combineren. Zo raakt u in één klap van uw oude stookolietank af en installeert u een regenwaterput met infiltratievoorzieningen.
 
Inschrijven voor de groepsaankoop en de infomomenten kan via www.iok.be/hemelwater of 014 56 27 88.