De bevrijding van Herentals

Enkele weken later, op 23 september, zal het 75 jaar geleden zijn dat ook Herentals werd bevrijd. Op zondag 22 september en maandag 23 september zijn er verschillende activiteiten om deze gebeurtenis te herdenken.

Op zondag 22 september om 13 uur opent de tentoonstelling Herentals tijdens WO II. U ziet er foto's, affiches en allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling vindt plaats in het Instituut van de Voorzienigheid in de Wolstraat. Van daaruit kunt u ook deelnemen aan een themawandeling door Herentals. Er start een wandeling om 13.30 uur en 15.30 uur. Vooraf inschrijven hoeft niet. In De Chapelle kunt u even verpozen met een drankje.

De herdenkingsdag op maandag 23 september start om 13.30 uur met een stoet vanop de Grote Markt naar het Besloten Hof in de Nonnenstraat. Aan het monument van de (wees)kinderen vindt de officiële herdenking plaats in samenwerking met het zesde leerjaar van basisschool (W)Onderwijs. Na de toespraken en een kransneerlegging aanvaarden de leerlingen het peterschap van het monument. Na de plechtigheid trekt de stoet naar het Instituut van de Voorzienigheid om de tentoonstelling te bezoeken.

De herdenking is een organisatie van de Vaderlandslievende Verenigingen van Herentals, in samenwerking met de stad Herentals, de Herentalse Geschiedkundige Kring en erfgoedcel Kempens Karakter.