De 3Master beloond voor deelname aan Operatie Proper

Vlaanderen zet volop in op de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Een van de vele initiatieven is Operatie Proper, het project dat scholen en verenigingen steunt in hun initiatief tegen zwerfvuil. IOK Afvalbeheer coördineert Operatie Proper voor de Kempense gemeenten.

Zeven verenigingen, vierentwintig lagere en zeven secundaire scholen in achttien gemeenten trokken dit schooljaar ten strijde tegen zwerfvuil en sluikstort. De deelnemers gingen een paar vastgelegde uitdagingen aan zoals het regelmatig opruimen van de eigen terreinen en de directe omgeving. Daarnaast kozen ze eigen actiepunten: van het aanduiden van een vuilbak-steward tot het voeren van een sociale mediacampagne om hun inspanningen in de kijker te plaatsen. De scholen kregen gratis communicatie- en opruimmateriaal via de Mooimakers, een samenwerkingsverband tussen Ovam, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Eén van de deelnemende scholen was de 3Master in Herentals. Als beloning kreeg de school een cheque ter waarde van 420 euro. De cheque werd overhandigd tijdens de opendeurdag van De 3Master op zondag 24 juni.

Ook volgend schooljaar komt er een nieuwe Operatie Proper. Scholen en verenigingen kunnen zich aanmelden via www.mooimakers.be/operatie-proper. Voor meer informatie kunt u terecht bij IOK via mooimakers@iok.be of tel. 014-57 10 39.

Operatie Proper