Dag van de Academies

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Van 12 tot 16 uur
Grote Markt en verschillende locaties in het stadscentrum 

In het kunstenloket op de Grote Markt verwennen de leerlingen van de afdelingen muziek en woord iedere welwillende voorbijganger met een vleugje muziek, een gedicht of een verhaal dat zinnenstrelend verbaast. Zij staan u ook artistiek bij terwijl u boodschappen doet in het stadscentrum. U komt hen tegen in winkels en handelszaken, subtiel, van oor tot oor of groots. Muzikaal, theatraal, poëtisch, en gratis. Lang leve de kunsten!

Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst laat in haar plannen kijken
Van 10 tot 18 uur
Markgravenstraat 89

Binnen enkele jaren verhuist de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst naar de Molenvest. Daar wordt een kantoorgebouw omgebouwd tot een grote Kunstencampus waar ook de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans haar onderkomen zal vinden. Op de Dag van de Academies laat de academie in de plannen kijken. In de Vitrine, de galerie van de academie, kunt u de originele maquette en ontwerptekeningen van FVWW architecten bekijken en ontdekt u wat de toekomstige Kunstencampus te bieden heeft voor de stad Herentals en haar bewoners. 

Naar aanleiding van deze ambitieuze plannen fantaseerden de studenten van het atelier mixed media over hun droomatelier. Zij zetten hun zoektocht naar het utopische atelier om in beeldhouwwerken die tentoongesteld worden in de inkomhal.

Maar er is nog veel meer te beleven op deze Dag van de Academies. In de verschillende ateliers kunt u niet alleen de studenten aan het werk zien maar wordt u ook uitgenodigd om zelf deel te nemen aan artistieke workshops. Voor de kinderen zijn er ook verschillende doe-activiteiten. In het eetcafé kunt u iets eten of drinken.

Maud Vanhauwaert, de nieuwe Antwerpse stadsdichter, schreef voor deze Dag van de Academies haar Boodschap van algemeen nut. Ontdek haar gedicht visueel en auditief in de zeecontainer op het parkeerterrein van de academie.

Om 10 uur geeft schepen Ingrid Ryken het startschot samen met de woordklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Extra
Begeleidingspraktijk piano sessies (Onder leiding van Joachim Schraeyen)

In de balletzaal van de academie kunt u van 13 tot 18 uur doorlopend genieten van een leuke mix van pop-, jazz-, en rocksongs van vroeger tot nu, met individuele piano-optredens, duo’s zang - piano en zelfs enkele keyboard combo’s. U kunt natuurlijk ook genieten van een drankje.

Boodschap van algemeen nut