Binnengebied Schaliken wint Publieksprijs Publieke Ruimte

Gepost op dinsdag 9 juni 2020

Elk jaar reikt Infopunt Publieke Ruimte een onderscheiding uit aan de beste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en vakkundige uitvoering van het project.

Uit 49 inzendingen nomineerde een vakjury vijf projecten voor de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte. De projecten kwamen uit Mechelen, Antwerpen (2), Brussel en Herentals. De herinrichting van de Scheldekaaien in Antwerpen won de prijs van de jury. Maar ook het publiek mocht stemmen. 2.159 mensen lieten weten welke van de vijf projecten hun favoriet was. Herentals won overtuigend.

De heraanleg van het binnengebied achter het cultuurcentrum en het Stadspark komt tegemoet aan verschillende uitdagingen van de 21ste eeuw: ontharding, strategische verbindingen voor zacht verkeer, een duurzame waterhuishouding, een kindvriendelijke inrichting en een kwalitatieve invulling van tijdelijke ruimtes. Tegelijkertijd is de geschiedenis van de plek op een hedendaagse manier weer op de voorgrond gebracht.

Met de realisatie van het binnengebied hebben we een prachtig stuk groen in onze binnenstad terug aan onze burgers geschonken. We danken iedereen die voor ons gestemd heeft.