Binnen een evenement organiseren? Dat doet u zo!

Gepost op donderdag 10 juni 2021

Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met organiseren van nieuwe activiteiten. Maar daarvoor hebben ze een goedgekeurd CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig.

Het CIRM is een checklist van de federale overheid waarmee uitbaters hun infrastructuur coronaveilig kunnen maken. Het CIRM legt de uitbater onder meer een maximumcapaciteit en zeer strenge ventilatienormen op, waardoor heel wat zalen op dit moment geen goedgekeurd CIRM kunnen krijgen. We raden alle organisatoren daarom aan om hun evenementen zoveel mogelijk buiten te organiseren.

  • Bent u een uitbater van infrastructuur voor evenementen? Vul het CIRM in voor uw locatie en laat deze goedkeuren door de stad. Het goedkeurde CIRM is een eerste stap om activiteiten in uw infrastructuur te mogen organiseren.
  • Wenst u een evenement te organiseren in een binnenlocatie? Vraag dan het CIRM op bij de uitbater van uw zaal. Met dit CIRM kunt u een aanvraag doen bij de stad om uw evenement te organiseren. Als het advies van de veiligheidsdiensten positief is, krijgt u toestemming om uw evenement te organiseren.

Meer informatie over het CIRM en het bijhorende aanvraagformulier vindt u op https://www.covideventriskmodel.be/cirm.