×

Binnen een evenement organiseren? Dat doet u zo!

Gepost op donderdag 10 juni 2021

Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met organiseren van nieuwe activiteiten. Indien ze meer dan 100 aanwezigen gelijktijdig op hun evenement verwachten, hebben ze een goedgekeurd CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig. Dit is enkel van toepassing voor publiek toegankelijke evenementen.

Het CIRM is een checklist van de federale overheid waarmee uitbaters hun infrastructuur coronaveilig kunnen maken. Het CIRM legt de uitbater onder meer een maximumcapaciteit en strenge ventilatienormen op. Heeft u geen mechanische ventilatie? Neem dan een preventieadviseur of EPB-verslaggever onder de arm om uw locatie na te kijken. Zijn advies bepaalt de extra maatregelen die u moet nemen en zijn inschatting van de maximumcapaciteit. Dit voegt u toe aan de CIRM.

We raden alle organisatoren nog steeds aan om hun evenementen zoveel mogelijk buiten te organiseren.

  • Bent u een uitbater van infrastructuur voor evenementen? Vul het CIRM in voor uw locatie en laat deze goedkeuren door de stad. Het goedkeurde CIRM is een eerste stap om activiteiten in uw infrastructuur te mogen organiseren.
  • Wenst u een evenement te organiseren in een binnenlocatie en gaan er meer dan 100 personen gelijktijdig aanwezig zijn? Vraag dan het CIRM op bij de uitbater van uw zaal. Deze voegt u toe bij de aanvraag van uw evenement. Als het advies van de veiligheidsdiensten positief is, krijgt u toestemming om uw evenement te organiseren.

Meer informatie over het CIRM en het bijhorende aanvraagformulier vindt u op https://www.covideventriskmodel.be/cirm.