Bibliotheken gesloten van 6 tot 15 oktober

Gepost op dinsdag 21 september 2021

Alle Vlaamse bibliotheken stappen over naar een ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS). De technische omschakeling gebeurt vanaf 6 oktober 2021. De bibliotheek is daardoor gesloten van 6 tot 15 oktober 2021. De bibliotheek in Herentals heropent op zaterdag 16 oktober 2021, om 14 uur; het filiaal in Noorderwijk op maandag 18 oktober, om 18 uur.

Tijdens de sluitingsperiode kunt u geen materialen inleveren, ook niet via de inleverbus. Online materialen reserveren of verlengen is dan ook niet mogelijk. De bib zorgt ervoor dat alle uitleentermijnen die in de sluitingsperiode zouden vallen, verlengd worden.

Na de overstap gaan de bibliotheken van Neteland (Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar) nog nauwer samenwerken. Zij hanteren vanaf dan hetzelfde reglement. Wordt of bent u lid van een van deze vijf bibliotheken? Dan bent u automatisch ook lid van de vier andere. U kunt dan ook in de andere gemeenten terecht om materialen te lenen.

Verwendag

Al deze mijlpalen viert de bib graag samen met haar bezoekers. Iedereen is daarom welkom op de  verwendag op zaterdag 23 oktober. In alle bibliotheken en filialen van Bibliotheek Neteland kunt u die dag terecht om te genieten van animatie voor jong en oud. Ook een hapje en drankje zullen niet ontbreken.

Op het programma staan voor de hoofdbib in de Gildelaan, van 10 tot 16 uur, karikaturist Marìn, Kaatjes KinderKapsalon, een boekvoorstelling van “Ieder zijn oorlog” van Louisa Peeters, een vintage game-hoek, een foodtruck en een wijnbar. Hanz Duval zorgt voor de muzikale noot. In de bib van Noorderwijk kunt u van 10 tot 12 uur een ballonnenkunstenaar aan het werk zien en genieten van hapjes en drankjes.

Op de website en de sociale mediakanalen van de bib vindt u altijd de meest actuele informatie en de meest gestelde vragen terug. Vanaf begin oktober kunt u op de website ook het nieuwe reglement van Bibliotheek Neteland nalezen.