Asfaltwerken Lierseweg

Op maandag 26 november start de aannemer met het frezen van het oude wegdek in de hele werfzone. Deze werken lopen ook maandagnacht nog door. Dinsdagochtend 27 november begint de aannemer met het asfalteren van het nieuwe wegdek. Vanaf dan wordt er in twee fases gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

  • Dinsdag 27 en woensdag 28 november: asfalteringswerken op N13 tussen Lierseweg en Meirhoevendreef (t.h.v. de bedrijvenzone)
  • Donderdag 29 en vrijdag 30 november: asfalteringswerken op N13 tussen Meirhoevendreef en Industrieweg

Verkeershinder

Momenteel geldt er op de Herentalsesteenweg enkelrichtingsverkeer richting het complex Herentals-West (20) van de E313. Tijdens de werken aan het wegdek in de week van 26 november is de N13 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf maandagavond 18.00u. Het verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via de E313 (complex Herentals 21), de Atealaan, de Herenthoutseweg en de Ringlaan. Dit is dezelfde omleiding die nu ook al geldt voor het verkeer richting Herentals. Fietsverkeer over grotere afstand wordt omgeleid via het jaagpad langsheen het Albertkanaal. Plaatselijk fietsverkeer verloopt via één van de nieuwe aangelegde fietspaden.
 

Openstelling N13 in december

Na de asfalteringswerken zal de aannemer nog enkele weken bezig zijn met de laatste afwerkingen. Omwille van die laatste werken kan de rijweg na de week van 26 november nog niet volledig terug opengesteld worden. Er geldt dan nog ongeveer een drietal weken enkelrichtingsverkeer op de N13 komende van Herentals richting Grobbendonk. Het verkeer richting Herentals volgt opnieuw de huidige omleiding.
 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/grobbendonk of www.wegenenverkeer.be/herentals.