Afspraak voor vaccin, test of Covid Safe Ticket nodig?

Gepost op vrijdag 26 november 2021

De afgelopen dagen was het zeer druk in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Ook de onthalen van de verschillende gemeenten in onze eerstelijnszone krijgen steeds vaker telefoon. Dat kan voor wachtrijen aan de telefoon zorgen. We zetten daarom graag alles nog eens op een rijtje.

Uitnodiging voor vaccinatie

Wanneer u een uitnodiging voor uw vaccinatie ontvangt, legt u online een afspraak vast. Dat doet u op de website 'Laat je vaccineren' met de code in uw uitnodiging.

Kunt u online geen afspraak maken, neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum via 014-80 09 80. Het callcenter is elke werkdag open tussen 9 en 12.30 uur. 

Krijgt u een derde prik, dan open je in de Corona Safe-app best nog twee weken het certificaat van uw tweede vaccinatie. De app kan rood kleuren tot 14 dagen na de derde vaccinatie (of tweede vaccinatie bij het Johnson&Johnson-vaccin).

Extra prikdagen in Lichtaart en Olen

De Eerstelijnszone Middenkempen organiseert ook twee extra prikdagen voor iedereen die een uitnodiging ontvangt. Deze lokale prikdagen komen er speciaal voor mensen die moeilijk in het vaccinatiecentrum in Grobbendonk geraken.

  • op dinsdag 30 november van 13 tot 19 uur in het ontmoetingscentrum van Lichtaart (Schoolstraat 31, Kasterlee). Opgelet: deze prikdag is volzet.
  • op maandag 6 december van 13 tot 19 uur in Olen, ontmoetingscentrum De Vrede (Lichtaartseweg 131, Olen)

U moet voor de extra prikdagen een afspraak maken bij het callcenter van het vaccinatiecentrum via 014-80 09 80. Het callcenter is elke werkdag open tussen 9 en 12.30 uur.

Mogelijk volgen er nog extra prikdagen in andere gemeenten van de eerstelijnszone. Volg daarom zeker onze communicatiekanalen.

We herinneren u er ook graag aan dat het callcenter van het vaccinatiecentrum volledig werkt op vrijwilligers. Zij zetten zich al een jaar lang belangeloos in om iedereen zo goed en snel mogelijk te helpen. Een vriendelijk woord kan dus zeker geen kwaad.

Corona Safe Ticket

U kunt uw Corona Safe Ticket op verschillende manieren aanvragen.

  • Via de telefoon: tel. 078-78 78 50, op weekdagen van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.
  • Online via www.mijnburgerprofiel.be, www.mijngezondheid.be, www.myhealthviewer.be. Hiervoor hebt u Itsme, of een kaartlezer en uw identiteitskaart nodig.
  • Op uw smartphone via de CovidSafeBe-app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Hebt u uw pin- of pukcode van uw eID niet meer? Maak dan een afspraak om deze aan te vragen. Dat duurt ongeveer 2 weken. Vraag ondertussen eventueel uw CST al telefonisch aan.

Doe de corona-zelfevaluatie!

Twijfelt u of u een coronatest nodig hebt? U kunt een vragenlijst invullen en zo inschatten of een dergelijke test zinvol is. U hoeft dus niet meer naar uw huisarts te bellen.

Als uit de vragenlijst blijkt dat u een test nodig hebt, dan kunt u zelf een code voor een afspraak aanmaken. Met deze code kunt u op mijngezondheid.be een afspraak maken in een testcentrum.

Deze vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien u ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of uw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.

Testcentrum Teunenberg werkt enkel op afspraak

De afgelopen weken kwamen er regelmatig mensen zonder afspraak naar het testcentrum van Teunenberg in Olen. Zij stonden voor een gesloten deur of konden niet ingepland worden. U kunt een afspraak maken via www.mijngezondheid.be en de code die u ontvangt na het doorlopen van de hierboven vermelde vragenlijst.