Aangepast verkeersreglement zorgt voor veilige terrassen in het stadscentrum

Herentals krijgt deze zomer heel wat extra terrasruimte. Zo komt er op de zuidkant van de Grote Markt een grote zomerlounge met animatie, en in de Kerkstraat komt een zomerbar waar verenigingen een graantje kunnen meepikken. Om alles verkeersveilig te maken, keurt het college van burgemeester en schepenen een tijdelijk verkeersreglement goed.
 
De terrassen mogen blijven staat tot zondag 11 oktober.

Aangepaste verkeerssituatie

Zandstraat Winkelwandelstraat

  • Elke vrijdag en zaterdag wordt de Zandstraat ingericht als winkelwandelstraat tussen 9 en 18 uur. Fietsers en voetgangers kunnen passeren. Ook de doorsteek Collegestraat - Nieuwstraat blijft open om het openbaar vervoer richting station te verzekeren.

Kerkstraat (tussen parkeerterrein en Grote Markt)

  • De Kerkstraat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, tussen het parkeerterrein van de Sint-Waldetrudiskerk en de Grote Markt, van maandag tot vrijdag, telkens van 18.30 tot 1 uur en van zaterdag om 18.30 uur tot maandag om 1 uur.

Zuidkant van de Grote Markt (tussen Lantaarnpad en Kloosterstraat)

  • Op de Grote Markt tussen Lantaarnpad en Kloosterstraat geldt een parkeerverbod. Dit stuk is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag tot donderdag, telkens van 18.30 tot 1 uur, en van vrijdag om 18.30 uur tot maandag om 1 uur.

Voetgangers en fietsers kunnen altijd door. Op het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk zijn er twee extra parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.