Aangepast verkeersreglement tijdens STORMLoop

In mei vindt het kunstenfestival STORMLoop plaats in Herentals. Gedurende drie weekends kunt u genieten van tentoonstellingen, optredens en activiteiten verspreid over heel de stad. Het hele gebeuren start op zaterdag 11 mei, wanneer u kunt komen stormLOPEN in een urban run over het kunstenparcours. 

Voor de veiligheid van de lopers geldt er op zaterdag 11 mei van 11 tot 15 uur een aangepast verkeersreglement:

  • Op zaterdag 11 mei 2019 tussen 11 uur en 15 uur is geen doorgaand verkeer mogelijk op de Grote Markt, Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat), Kloosterstraat, Koppelandstraat, Nonnenstraat (tussen Koppelandstraat en Lantaarnpad) en Lantaarnpad.
  • De enkelrichting in de Koppelandstraat (tussen Augustijnenlaan en Nonnenstraat), Nonnenstraat (tussen Nonnenstraat en Kloosterstraat) en Lantaarnpad wordt opgeheven.
  • De Zandstraat is die dag reeds verkeersvrij wegens de winkelwandelstraat. 
  • Van 10 tot 15 uur geldt er een parkeerverbod in de Kloosterstraat.

Galerie Storm, een van de hoofdlocaties van het kunstenfestival, bevindt zich in de Nonnenstraat. Daarom is de Nonnenstraat (tussen Lantaarnpad en parkeerterrein) ook verkeersvrij op

  • zaterdag 11 mei en zondag 26 mei van 10 tot 19 uur
  • zondag 12, zaterdag 18, zondag 19 en zaterdag 25 mei van 13 tot 19 uur.

Het parkeerterrein in de Nonnenstraat blijft steeds bereikbaar via de Bovenrij. Er geldt wel een parkeerverbod van aan het Lantaarnpad tot aan de Bovenrij.

Stormloop2019