Theater-doe-dag Jong Geweld (2017)

Op zaterdag 8 april kan je gratis deelnemen aan verschillende workshops rond theater. Hier kan je lezen wat de workshops juist inhouden. Er kan maar een beperkt aantal kinderen deelnemen. Tijdig inschrijven is de boodschap.

Belangrijk! Activiteiten waarvoor te weinig deelnemers ingeschreven zijn, worden afgelast. Je wordt in dit geval tijdig op de hoogte gebracht. Om 19 uur kan je gratis naar het toonmoment van de jongste theaterlingers (10-15 jaar) in de schouwburg komen kijken! Je hoeft hiervoor niet in te schrijven.

Improvisatietheater, begeleid door Dominique Hoste

In deze worshop maak je theater vanuit het niets, waarbij je geen ellenlange teksten uit het hoofd moet leren, maar zoveel mogelijk op het moment zelf bedenkt. Dé theatervorm voor speelvogels met lef!

Musical, begeleid door Kristien Coenen

Musicals zijn in! Dat is zeker. Droom jij er ook van om al zingend, dansen en acterend op de scène te staan? Proef er dan van via deze workshop. Voor spelers die alles in één willen!

Samenzang, begeleid door Linne Vermeiren

Zingen is fijn! Iedereen doet het al wel eens, al was het maar tijdens een onbewaakt moment. Maar samen zingen is nog zoveel leuker! In deze workshop staan we stil bij enkele basistechnieken om in groep te zingen. Leer je eigen stem kennen, luister naar anderen en zoek samen de juiste harmonie.

Teksttheater, begeleid door Dirk Couvent

Ben jij geboeid door al die toneelteksten die de grote theaterauteurs ooit schreven? Hou je ervan om te zoeken hoe je zo’n tekst boeiend op de scène kan brengen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Bewegingstheater, begeleid door Dirk Couvent

Theater is meer dan stemgebruik alleen. Je lichaam is jouw belangrijkste instrument. Door bepaalde lichaamshoudingen aan te nemen of door te bewegen in de ruimte kun je een verhaal vertellen. Voor spelers met tonnen energie!

Viewpoints, begeleid door Jelle De Grauwe

Viewpoints is een improvisatiemethode voor acteurs en dansers, waarin je ontdekt hoe je samen met anderen via jullie lichamen iets aan het publiek kan ‘vertellen’. We bedenken vooraf geen ‘verhalen’, maar laten ze al improviserend ontstaan. Hou je van bewegen en van samen improviseren, dan is deze workshop iets voor jou!

Circustechnieken, begeleid door circus Locorotondo

De wereld van het circus en het theater versmelten steeds meer. Naast clownerie in al zijn vormen, is acrobatie ook niet meer weg te denken van het hedendaagse podium. Tijdens deze workshop maak je kennis met het brede domein van het circustheater: acrobatie, behandigheid, clownerie en mime.

Jong Geweld