Herentals zomert

In het kader van ‘Herentals Zomert’ kunnen horeca-uitbaters in het kernwinkelgebied in augustus tijdelijk een open terras aanvragen of hun terras uitbreiden. Voor deze tijdelijke uitbreiding rekent de stad geen extra belasting aan. In ruil moet de horeca-uitbater wel voor extra beleving in het stadscentrum zorgen.

Het stadsbestuur ontving veel positieve reacties en beslist daarom om het project te verlengen tot en met de herfsteditie van Shop in Thals op 14 en 15 oktober 2017.
Herentals Zomert is een pilootproject. Na afloop organiseert de stad een evaluatiemoment.
 

Waar kunt u het terras plaatsen?

  • Het trottoir vóór de beide buren mag mee ingenomen worden, op voorwaarde dat zij hiervoor toestemming geven.
  • Het stadsbestuur is ook bereid te onderzoeken of u tijdelijk een terras kunt zetten op bestaande parkeerplaatsen of plaatsen waar momenteel verwijderbare fietsbeugels geplaatst zijn.

Voorwaarden

  • U hebt toestemming nodig van de bewoners of handelaars in de naastgelegen panden. Als uw horeca-zaak naast een volledig leegstaand pand ligt, hebt u geen toestemming nodig van de eigenaar.
  • U respecteert de politiecodex. Dit wil zeggen dat u te allen tijde een doorgang laat van minstens anderhalve meter en de toegang naar ingangen vrij laat.
  • U organiseert minstens één evenement zoals een optreden, een dj, straattheater, … U vraagt dit evenement aan via www.herentals.be/aanvraag-evenement.

Inschrijven

Wilt u deelnemen aan Herentals zomert, vul dan het onlineformulier in.

Wat is er te doen?