Herentals zomert

In het kader van ‘Herentals Zomert’ kunnen horeca-uitbaters in het kernwinkelgebied in augustus tijdelijk een open terras aanvragen of hun terras uitbreiden. Voor deze tijdelijke uitbreiding rekent de stad geen extra belasting aan. In ruil moet de horeca-uitbater wel voor extra beleving in het stadscentrum zorgen.

Het stadsbestuur ontving veel positieve reacties en beslist daarom om het project te verlengen tot en met de herfsteditie van Shop in Thals op 14 en 15 oktober 2017.
Herentals Zomert is een pilootproject. Na afloop organiseert de stad een evaluatiemoment.
 

Waar kunt u het terras plaatsen?

  • Het trottoir vóór de beide buren mag mee ingenomen worden, op voorwaarde dat zij hiervoor toestemming geven.
  • Het stadsbestuur is ook bereid te onderzoeken of u tijdelijk een terras kunt zetten op bestaande parkeerplaatsen of plaatsen waar momenteel verwijderbare fietsbeugels geplaatst zijn.

Voorwaarden

  • U hebt toestemming nodig van de bewoners of handelaars in de naastgelegen panden. Als uw horeca-zaak naast een volledig leegstaand pand ligt, hebt u geen toestemming nodig van de eigenaar.
  • U respecteert de politiecodex. Dit wil zeggen dat u te allen tijde een doorgang laat van minstens anderhalve meter en de toegang naar ingangen vrij laat.
  • U organiseert minstens één evenement zoals een optreden, een dj, straattheater, … U vraagt dit evenement aan via www.herentals.be/aanvraag-evenement.

Inschrijven

Wilt u deelnemen aan Herentals zomert, vul dan het onlineformulier in.

Wat is er te doen?

Meer info
Meer lezen

Fietsen langs water

Water is overal. Rivieren en kanalen trekken de aandacht. Maar tijdens deze tocht fiets je ook over drinkwaterleidingen van Pidpa, over regenwaterputten of rioolbuizen die verborgen zitten onder de grond. De WATER-fiets-ROUTE vertrekt en eindigt in Hidrodoe in Herentals en loopt door de gemeenten Herenthout, Heist-Op-Den-Berg, Grobbendonk , Zandhoven en Vorselaar. De WATER-fiets-ROUTE van ...

Meer info
Meer lezen

Ecocyclofietstochten brengen de fietser, langs het bekende fietsknooppuntennetwerk, naar duurzame plekjes in de streek. De tocht in Herentals start in het centrum en is 30,9 km lang. Er zijn twee uitbreidingsmogelijkheden. Je kan de tocht alleen of in groep fietsen, met de hulp van een Ecocycloboekje, of een dagtocht met gids boeken.

Meer info
Meer lezen

Eeen topactiviteit voor een groepsbezoek aan Herentals in. De stadsgidsen kennen Herentals als hun broekzak. Ze kunnen u niet alleen veel vertellen over de rijke geschiedenis van de stad en haar monumenten, ze kennen ook de meest charmante plekjes van de stad en de pittigste anekdotes die aan die plekken verbonden zijn. Op een twee uur durende wandeling laten ze u kennismaken met Herentals ...

Meer info
Meer lezen

Het Arboretum 'Le Paige', rond het gelijknamige kasteel aan de Nederrij 135, bevat een zeventigtal merkwaardige boomsoorten uit Europa, Afrika, Amerika en Azië. Het arboretum is van 15 april tot 15 september alle dagen open van 8 uur tot 21 uur, van 16 september tot 14 april alle dagen van 8 tot 18 uur. Het kasteel is vrij toegankelijk tijdens tentoonstellingen.

Meer info

De kunstcollectie van Hugo Voeten is een unieke combinatie van Belgische en internationale kunst. Op dit ogenblik telt ze meer dan 2000 items, verzameld over een tijdsspanne van meer dan 30 jaar, tentoongesteld voor het publiek op twee locaties – in de beeldentuin vlakbij Geel en in het Art Center Hugo Voeten, aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals.

Meer info

Het Herentalse Begijnhof is een van de oudste begijnhoven van het oude hertogdom Brabant en van de Kempen. Het werd reeds opgericht voor 1266 en dit tegenover het oude Gasthuis. Tijdens de Tachtigjarige oorlog werd het gesloopt en heropgericht in 1590 aan de Burchtstraat.

Meer info
Meer lezen

In het Netepark kan je zwembaden, een recreatiedomein en Hidrodoe vinden. Tijdens de grote vakantie zijn ook de buitenzwembaden open. De speeltuin werd recent vernieuwd en biedt kinderen de mogelijkheid om zich volledig uit te leven. In de zandbak bevinden zich klim-, spring- en glijspeeltuigen. De blikvanger van de speeltuin is het grote piratenschip.

Meer info
Meer lezen

Klein of groot, In Hidrodoe valt altijd wat te beleven. Hier leer je alles over water in meer dan 120 toffe doe-opstellingen. En het leuke is dat je het al spelende doet. Kom zelf experimenteren en ontdek hoe fantastisch water is. Laat een raket op waterstof vliegen … helemaal tot aan het plafond! Maak een reuze draaikolk. Ontdek de magische krachten van water. Leer hoe kraantjeswater gemaakt ...

Meer info

De Lakenhal, beschermd als monument in 1938, werd omstreeks het begin van de 15de eeuw door de lakenmakers en wolwevers als lakenhal herbouwd. Sedert 1430 kreeg dit juweel van Brabantse gotiek de naam 'Stadhuis'.

Meer info
Meer lezen

Het recreatiedomein beschikt naast een leuke speeltuin over een minigolf, tafeltennistafels, een voetbalterrein en een fietscrossparcours over een modern zwembadencomplex met drie binnenbaden. Of stap in voor een verfrissende en stimulerende wellnesservaring in de geurbaden en aromastoombaden.