Aangepaste verkeerssituatie Herentals Fietst en Feest 2017

Op donderdag 27 juli en vrijdag 28 juli vindt de dertiende editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag is er het na-Tourcriterium en op vrijdag de LU 2U van Hertals, de Hertals Duatlon en een groot muzikaal volksfeest. Afsluiten doen we op zondag 30 juli met de fietstoertocht Classico Boretti.

Aangepaste verkeerssituatie

Al deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad. Om alles vlot te laten verlopen, moeten we de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aanpassen. Via onderstaande link kunt u een overzicht van de verkeerssituatie per straat downloaden.

Het parcours

Het parcours van het criterium loopt langs de Grote Markt, de Zandstraat, de Collegestraat, de Herenthoutseweg, de Sint-Waldetrudisstraat en de Bovenrij terug naar de Grote Markt. Op de website van Herentals Fietst vindt u een overzichtsplan:

Extra aandachtspunten

  • Drank in glas is op politiebevel verboden langs het parcours. Schenk uw drank dus in plastieken bekers. Deze regel geldt niet alleen voor de horeca maar ook voor omwonenden. 

  • De glascontainers op het parkeerterrein aan de hoek van de Herenthoutseweg en de Molenvest zijn afgedekt van woensdag 26 juli tot en met zaterdag 29 juli. U kunt uw glas deponeren in de andere glascontainers in Herentals of op het recyclagepark (Hemeldonk 10).

  • De bussen van De Lijn die langs de Grote Markt rijden, volgen van donderdag 20 juli tot dinsdag 1 augustus een ander traject. Het is mogelijk dat de bussen een aantal haltes in uw buurt niet bedienen. Voor meer informatie kunt u terecht bij De Lijn via tel. 070-220 200 (0,30 euro/minuut) of op www.delijn.be.

www.herentalsfietst.be