Aangepaste verkeerssituatie Herentals Fietst en Feest 2019

Op donderdag 1 en vrijdag 2 augustus vindt de vijftiende editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag is er het Boretti na-Tourcriterium en de openluchtfuif Deca Danst en op vrijdag is er de Volvo Van Houdt Stadshappening met optredens, loopwedstrijden voor kinderen en de AG Insurance 2U van Hertals.

Aangepaste verkeerssituatie

Al deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad. Om alles vlot te laten verlopen, moeten we de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aanpassen. Via onderstaande link kunt u een overzicht van de verkeerssituatie per straat downloaden.

Het parcours

Het parcours van het criterium loopt langs de Grote Markt, de Zandstraat, de Collegestraat, de Herenthoutseweg, de Sint-Waldetrudisstraat en de Bovenrij terug naar de Grote Markt.

Extra aandachtspunten

  • Drank in glas is op politiebevel verboden langs het parcours. Schenk uw drank dus in plastieken bekers. Deze regel geldt niet alleen voor de horeca maar ook voor omwonenden. 

  • De glascontainers op het parkeerterrein aan de hoek van de Herenthoutseweg en de Molenvest zijn afgedekt van woensdag 31 juli tot en met zaterdag 3 augustus. U kunt uw glas deponeren in de andere glascontainers in Herentals of op het recyclagepark (Hemeldonk 10).

  • De bussen van De Lijn die langs de Grote Markt rijden, volgen van vrijdag 26 juli tot dinsdag 6 augustus een ander traject. Het is mogelijk dat de bussen een aantal haltes in uw buurt niet bedienen. Voor meer informatie kunt u terecht bij De Lijn via tel. 070-220 200 (0,30 euro/minuut) of op www.delijn.be.

www.herentalsfietst.be