Servaas Daemsstraat en omgeving

Op 1 juni 2018 start een aannemer met de heraanleg van de Servaas Daemsstraat (tussen Ring en Woud), de Bouwerijstraat, Woud en Mussenblok. Naast een nieuw wegdek, komt er ook nieuwe riolering en vernieuwen de nutsmaatschappijen hun leidingennet. De werken van de nutsmaatschappijen starten een tweetal weken voor de werken aan de weg.
 
De handelaars op de Servaas Daemsstraat blijven bereikbaar, maar tijdens de werkuren kan dat soms wat moeizamer gaan.

Omleiding

Vanaf 6 juni is de Servaas Daemsstraat afgesloten voor het verkeer.

  • De omleiding loopt via de Paradijsstraat, Hezewijk, de Koning Boudewijnlaan, de E313 en de industriezone. (plan)
  • Om sluipverkeer te weren, wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in Schravenhage, een deel van Lankem (richting Hoge Weg) en Landweg (richting Paradijsstraat). De stad zorgt voor snelheidsremmende maatregelen. (plan)
  • Fietsers volgen een omleiding via de De Ghellincklaan en de fietsostrade. (plan)

Planning

De aanleg van de riolering gebeurt in verschillende fases. Telkens wanneer er een deel van de riolering klaar is, volgen de nutsmaatschappijen. Ondertussen werkt de aannemer ook in verschillende fases aan de aanleg van het wegdek.

Volgens de huidige planning, is de heraanleg in de lente van 2019 afgerond.

Riolering

In de nieuwe riolering mag enkel afvalwater stromen. Inwoners zijn dus verplicht om hun regenwater te scheiden van hun afvalwater. De stad heeft hiervoor een expert aangesteld die de inwoners zal ondersteunen bij deze afkoppeling. Voor de afkoppeling en voor het hergebruik van hemelwater kunt u subsidies aanvragen.

Steun

Voor de heraanleg van de Servaas Daemsstraat kan de stad rekenen op financiële steun van het Fietsfonds. Het Fietsfonds is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen.