Exploitatievergunning horeca

Elke uitbater van een horecazaak moet voor het openen, het openhouden of het heropenen van een zaak een exploitatievergunning aanvragen bij de stad. De aanvraag voor de exploitatievergunning gebeurt best twee maanden voor u uw zaak wilt openen. De stadsdiensten onderzoeken uw aanvraag en nemen contact met u op als dat nodig is. Na het onderzoek ontvangt u uw vergunning met de post.

Wilt u een kansspel plaatsen in uw horecazaak?

In de wetgeving op de kansspelen kunnen drankgelegenheden een vergunning C vragen voor het uitbaten van kansspelen. U moet deze vergunning aanvragen bij de Kansspelcommissie.

Bij uw aanvraag moet u een attest van de burgemeester toevoegen. De burgemeester verklaart via dit attest dat uw drankgelegenheid voldoet aan alle wettelijke voorwaarden voor het uitbaten van een drankgelegenheid. U kunt dit attest aanvragen via de aanvraag voor een exploitatievergunning.

Procedure

  • U laat eerst een brandpreventieonderzoek uitvoeren in uw zaak. Registreer uw zaak op het preventieportaal van Brandweer zone Kempen, vul de nodige gegevens in en vraag een controle aan.
  • Daarna vraagt u de vergunning online aan.
  • Let op! Als u niet in Herentals woont, moet u in uw woonplaats een uittreksel uit het strafregister opvragen.