Stad geeft het vroegere Convent op het Begijnhof in erfpacht

Gepost op donderdag 23 september 2021
De stad geeft opnieuw een woning op het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17 waar vroeger dienstencentrum ’t Convent gevestigd was. Deze woning kan, naast bewoning, ook voor andere functies gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een horecazaak in te richten of een kleine winkel, een tentoonstellingsruimte, een kunstatelier, een fotostudio, …
 
De voorwaarde is dat de functie geen hinder voor de omgeving en extra autoverkeer met zich meebrengt. Houd er ook rekening mee dat u verplicht bent om de woning met eigen middelen te renoveren volgens de voorschriften van Onroerend Erfgoed.
 
De toewijzing gebeurt bij opbod in openbare zitting op 29 november 2021, om 18 uur, in de foyer van cc 't Schaliken (verdieping -1), Grote Markt 35 in Herentals. Geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven door opgave van hun naam, telefoonnummer en aantal aanwezigen (zichzelf inbegrepen) per mail aan patrimonium@herentals.be. De inschrijving is nodig om het maximum van 50 aanwezigen niet te overschrijden en eventuele contacttracing mogelijk te maken.
De erfpacht wordt toegewezen aan de meestbiedende.
 
Bezichtigen van de woning kan na afspraak, op weekdagen tijdens de kantooruren De afspraak kan gemaakt worden bij de dienst patrimonium, telefonisch op 014-28 50 50 of via patrimonium@herentals.be.