Erfgoeddag

Op zondag 23 april is het Erfgoeddag. Het thema dit jaar is ‘zorg’. In heel Vlaanderen zijn er tal van gratis tentoonstellingen, wandelingen en rondleidingen die u laten kennismaken met het lokale verleden. Ook Herentals neemt deel! 
 
Rondleiding
Het stadsarchief als Open Erfgoedhuis
Augustijnenlaan 1
Van 10 tot 16 uur
 
De zorg voor erfgoed is meer dan het bijhouden ervan. Op het stadsarchief zetten enthousiaste medewerkers zich elke dag in om het Herentalse erfgoed zo goed mogelijk te bewaren en beschikbaar te maken aan de gebruiker en het nageslacht. Tijdens een exclusieve rondleiding komt u meer te weten over de voornaamste bedreigingen van ons erfgoed en hoe het stadsarchief ze aanpakt. Er zijn rondleidingen om 10, 11, 12, 13, 14 en 15 uur.
 
Tentoonstelling
De Drie Goddelijke Deugden opgefleurd

Zorg voor kerkelijk erfgoed
Sint-Waldetrudiskerk
Van 14 tot 17 uur
 
In de Sint-Waldetrudiskerk staat het recent gerestaureerde schilderij De Drie Goddelijke Deugden van de Antwerpse meester Peter van Lint (1609-1690) in de kijker. De behandeling van het schilderij werd mede mogelijk gemaakt door een erfgoedpremie van de provincie Antwerpen. Tijdens een rondleiding verneemt u meer over de algemene zorg voor het kerkelijk erfgoed. De tentoonstelling is een organisatie van de kerkfabriek Sint-Waldetrudis en Toerisme Herentals.