Week van de duurzame gemeente

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde tegen 2030 een duurzamere plaats moet maken. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. 

duurzamegemeente2

Samen met 114 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Herentals die verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Herentalse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.  

Speeddate de Herentalse duurzame helden!

Op vrijdag 24 september vanaf 19 uur kunt u in de Kapel (Wolstraat 27) komen speeddaten met onze lokale Duurzame Helden. De avond wordt geopend door Hans van Dyck met “De vlinder als lokale held – of wat kleurrijke fladderaars vertellen over de eco- uit ecologie en economie”. Achteraf kunt u tijdens een speeddate kennismaken met de verschillende Helden. De toegang is gratis. 

Inschrijven en info: dienst gelijke kansen en preventie, 014-24 66 43 of wereld@herentals.be.