Gebruik mijn huidige locatie

Zomerschilderen aan de Buulmolen en de sluizen van het Albertkanaal: GEANNULEERD

In de Kempen zijn er heel wat mooie plekjes te vinden die het meer dan waard zijn om vereeuwigd te worden op doek. Ben jij creatief met potlood en penseel? Dan kan je elke dinsdag van juli en augustus (van 10.00 tot 17.00 uur) terecht op de vele mooie locaties in openlucht. Zomerschilderen in Olen Op dinsdag 18 augustus kan je je schildersezel opstellen aan de charmante Buulmolen of aan de ...

Waar
Buulmolen en sluizen Albertkanaal
Sluizenweg z/n, 2250 Olen 51.1598833 - 4.8650815
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Trefwoorden
Contact
toerisme@heist-op-den-berg.be
Telefoonnummer: 015 25 15 82
In de Kempen zijn er heel wat mooie plekjes te vinden die het meer dan waard zijn om vereeuwigd te worden op doek. Ben jij creatief met potlood en penseel? Dan kan je elke dinsdag van juli en augustus (van 10.00 tot 17.00 uur) terecht op de vele mooie locaties in openlucht.

Zomerschilderen in Olen
Op dinsdag 18 augustus kan je je schildersezel opstellen aan de charmante Buulmolen of aan de sluizen van het Albertkanaal.

De authentieke Buulmolen werd met zorg gerestaureerd. Vanop het grasveld heb je een mooi zicht op deze indrukwekkende molen.

Aan de sluizen van het Albertkanaal zal je heel wat bedrijvigheid merken. Per etmaal passeren er gemiddeld 120 schepen de sluizen. De pomp- en waterkrachtcentrale zorgt ervoor dat in periodes van watertekort het water van het lager gelegen kanaalpand terug naar het hoger gelegen kanaalpand kan gepompt worden.

De twee windturbines nabij de sluizen kregen in 2017 een humoristische toets. Ze werden verfraaid met de cartoons van Musa Gumus uit Turkije en Burkhard Fritsche uit Duitsland. Beide cartoons werden geselecteerd uit de internationale cartoonwedstrijd 'de Olense Kartoenale' met het thema 'energie'.

Breng zeker ook een bezoekje aan de andere locaties in de regio van Kempens Karkater. Meer info vind je op www.facebook.com/zomerschilderdagen.

Info en inschrijvingen: toerisme Heist-op-den-Berg, 015 25 15 82, toerimse@heist-op-den-berg.be

Bron: UiTinVlaanderen.be