Gebruik mijn huidige locatie

Winterwandeling in hartje Kempen

Verkies je als wandelliefhebber onverharde wegen boven asfalt en beton? Gaat jouw voorkeur uit naar een prachtig kasteel of een rustieke hoeve in plaats van naar villawijken en industriezones? Hou je van natuur en ontdek je liever dierensporen dan bandensporen? Indien je op de voorgaande vragen met ‘ja’ antwoordde dan is de winterse Bosgeuzentocht te Vorselaar je beslist op het lijf ...

Waar
Feestzaal Den Engel
Kerkstraat 17, 2290 Vorselaar 51.2023779 - 4.7707126
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Trefwoorden
Prijs
€ 2,0
Contact
pepermansjohnny@gmail.com, ronny.roothans@skynet.be
Telefoonnummer: +32 3 646 29 05
Verkies je als wandelliefhebber onverharde wegen boven asfalt en beton? Gaat jouw voorkeur uit naar een prachtig kasteel of een rustieke hoeve in plaats van naar villawijken en industriezones? Hou je van natuur en ontdek je liever dierensporen dan bandensporen? Indien je op de voorgaande vragen met ‘ja’ antwoordde dan is de winterse Bosgeuzentocht te Vorselaar je beslist op het lijf geschreven.
Inderdaad hebben de Bosgeuzen weerom letterlijk hun beste beentje voorgezet om aan de deelnemers een prachtige, afwisselende tocht voor te schotelen. De wandelaars kunnen kiezen uit 6 afstanden (6 – 9 – 13 – 17 – 22 – 27 km) waarbij niet alleen de grotere routes vol fraais zitten maar ook de 6 km.-route bulkt van wandelverassingen.
Reeds na zowat 1,5 km nemen de 13, 22 en 27 km. afscheid van de wandelaars op de 6, 9 en 17 km. Ze kiezen immers voor een stevige wandelschep doorheen het Molenbos waar zij kunnen genieten van een bosrijk gedeelte van het Natuurpunt-parcours waarbij zij ook doorheen de zogenaamde Rimboe flaneren. Ze mogen zich verwachten aan verscholen, kronkelende boswegeltjes en doorsteekjes over weitjes met postkaartallures. Na hun eerste rustpost in de Welkomhoeve, en die is zijn naam meer dan waardig, vervolgen zij over smalle paadjes hun bosexploraties. Zij pikken in bij de overige routes waarna echter al snel weerom een splitsing volgt.
Voor de 9/17/22/27-ers gaat het dan via achter-paadjes en landwegen richting Zegbroek alwaar in de voetbalkantine een hartelijk onthaal gewaarborgd is. Na het onmisbare natje en droogje neemt de 9 km afscheid. De 3 grootste routes verkennen eerst nog het prachtige Lovenhoek via een Natuurpunt-route die trouwens in 2017 nog de prijs van ‘mooiste wandeling van het jaar’ in de wacht sleepte. Een diepgaand wandelonderzoek dient zich dus aan en deelnemers kunnen zich alvast verheugen op een magnifieke extra met bruggetjes, plankenpaden en sluisjes. Na dit ‘ommetje’ belanden ze terug in VC.Zegbroek en vergezellen dan de 9 km-stappers om samen via veldwegen, fraaie boerderijtjes en bospaden in te pikken bij de 6 km-route.
De 6 en 13 km-stappers gaan bij voornoemde splitsing hun eigen weegs. Zij komen terecht op de Klissenhoek waarna zij verbroederen met de overige wandelroutes die dan reeds het grootste gedeelte van hun wandeltocht onder de zolen hebben. Alle wandelaars duiken dan het verscholen ‘Geheim Spoor’ in en nemen vervolgens het ‘Sprookjesbospad’ dat hen langsheen het prachtige kasteel de Borrekens voert. De prachtige Kasteeldreef brengt hen tenslotte terug in de zaal waar uiteraard nog nagekeuveld kan worden.
Bereikbaarheid : openbaar vervoer 420/ 427 halte Dorp

Bron: UiTinVlaanderen.be