Gebruik mijn huidige locatie

Wij graven bij Mercurius

Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus. En ze doen dat niet met gesloten ...

Waar
Mercuriussite
Nijverheidsstraat 2, 2280 Grobbendonk 51.194801 - 4.7359647
Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag van 11:00 tot 12:00
Organisatie
Thema
Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus. En ze doen dat niet met gesloten deuren.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs voor een wekelijkse update. Elke donderdag tussen 29 augustus en 31 oktober verwelkomen de archeologen je voor een geleide rondleiding. Daar kom je te weten wat een archeoloog zo allemaal doet en welke vondsten er gedaan zijn. In de keet kan je terecht voor een kleine tentoonstelling waarin de vondsten en resultaten van vorig onderzoek aan bod komen.

De rondleidingen starten om 11 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be