Gebruik mijn huidige locatie

Werken in de natuur Middeldonk

De droogte van dit voorjaar en deze zomer heeft de nieuw aangeplante jonge eiken geen goed gedaan... Een aantal hebben het niet overleefd ondanks dat ik nog een aantal heb aangegoten maar de droogte hield zolang aan zodat ik de strijd tegen de droogte heb verloren. Het vervangen staat alvast op de agenda. We opteren nu wel voor kleiner plantgoed dat in het algemeen toch beter aanslaat dan ...

Waar
Binnenheide
Binnenheide 28, 2288 Bouwel (Grobbendonk) 51.1612329 - 4.7213029
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Reservaties
Telefoonnummer: 014/502692 Marc
Contact
Telefoonnummer: 014/516157 Julien
De droogte van dit voorjaar en deze zomer heeft de nieuw aangeplante jonge eiken geen goed gedaan... Een aantal hebben het niet overleefd ondanks dat ik nog een aantal heb aangegoten maar de droogte hield zolang aan zodat ik de strijd tegen de droogte heb verloren.

Het vervangen staat alvast op de agenda. We opteren nu wel voor kleiner plantgoed dat in het algemeen toch beter aanslaat dan groter plantgoed.

De aankoop van een perceel niet-bebost bosgebied is definitief rond sinds begin begin november (zie bijlage) . Het perceel is gelegen in de weekendzone achteraan Binnenheide. Er staat geen gebouw op, enkel een fundering. Dit perceel is aangekocht om te bebossen, zo creƫert Natuurpunt een nieuw duurzaam bos en versterken we het groter geheel daar. De bebossing wordt verder uitgewerkt met het Natuurpuntsecretariaat en is voorzien voor de Dag van de Natuur 2018 . Hiervoor zoeken we best samenwerking met lokale (jeugd)verenigingen. Dit moet nog verder uitgewerkt worden in de loop van 2018. Het perceel is omringd met exoten, binnenin is het een grasland. De bedoeling is om deze exoten te verwijderen ( een uitgegroeide paplaurierhaag en uit de kluiten gewassen Thuja-coniferen) alvorens het op te planten. Aan de verwijdering van de exoten zou ik nu al willen beginnen op de werkdag.

Bron: UiTinVlaanderen.be