Gebruik mijn huidige locatie

Wekelijkse Yoga Lessen voor Beginners

Op systematische wijze worden in 18 lessen 28 basishoudingen van yoga aangeleerd plus de volledige ademhaling en de basistechnieken van prânâyâma (ademtechn.), relaxatie en meditatie.Wij werken met vakkundig opgestelde oefenschema's die de leerlingen mee naar huis krijgen om daar te oefenen. De leraar is altijd dezelfde en staat altijd klaar om oefeningen uit te leggen of aan te aan te passen

Waar
Turnzaal Vrije Basisschool (W)onderwijs
Nonnenstraat 14, 2200 Herentals 51.1765239 - 4.8384412
Wanneer

tot

Organisatie
Seva Yoga Kempen
Prijs
€ 115,0
Reservaties
Contact
Telefoonnummer: 014 21 06 76
De lessen worden gegeven in de traditie van Viniyoga, een klassieke vorm van yoga waarin de leerling centraal staat.
De functie van de oefeningen primeert op de vorm van de gebruikt houdingen. Deze kunnen aangepast en benaderd worden in functie van de mogelijkheden van de leerling.
Er wordt gewerkt met vakkundig opgestelde oefenschema's die de technieken van yoga op een doelgerichte en verantwoorde manier gebruiken waardoor de leerling zich beter voelt na de les dan ervoor.
Het is en yoga zonder frustraties.
Er wordt gewerkt met lichaamsbewustzijn en adembewustzijn en de bewegingen volgen de adem op een fysiologisch verantwoorde manier.
Iedereen werkt op zijn eigen ademritme en blijft volledig geconcentreerd op de oefening, bewust van zijn lichaam, de adem en de coördinatie van die twee. Dit maakt het grote verschil uit tussen het beoefenen van yoga houdingen en gymnastiek.
Vanaf de eerste les wordt er begonnen met het aanleren van de volledige ademhaling en vanaf de vijfde les worden de basistechnieken van prânâyâma (gecontroleerd ademen) aangeleerd.
Vanaf de eerste les wordt de basistechniek om zich te ontspannen aangeleerd, verlengd met een begeleide verinnerlijking, de basis voor meditatie die ook al vanaf de eerste les wordt aangeleerd.

Bron: UiTinVlaanderen.be