Gebruik mijn huidige locatie

Wandelen in het Toeristentoren De Paepekelder(7km)

De toeristentoren De Paepekelders werd door Toerisme Herentals VZW opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in 1958. Het is een klassieker voor wie Herentals bezoekt, goed voor 12.000 gasten per jaar. Het is er ook prachtig wandelen doorheen de uitgestrekte Kempense bossen! Graag vooraf inschrijven via onze website Afstand: 7 km Reliëf: golvende duinlandschap Karakter: Loof en ...

Waar
Toeristentoren
Heistraat z/n, 2200 Herentals 51.1970806 - 4.8409756
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Trefwoorden
Prijs
€ 2,0
Reservaties
www.effenweg.be/events/kempens-landsc...
Telefoonnummer: 0472/57.71.19
De toeristentoren De Paepekelders werd door Toerisme Herentals VZW opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in 1958.
Het is een klassieker voor wie Herentals bezoekt, goed voor 12.000 gasten per jaar. Het is er ook prachtig wandelen doorheen de uitgestrekte Kempense bossen!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand: 7 km
Reliëf: golvende duinlandschap
Karakter: Loof en naaldbos
Begaanbaarheid: stevig wandelschoeisel aantrekken, 85% onverhard
Moeilijkheidsgraad: voor de regelmatige stapper
Vertrekpunt: Parking Heistraat aan spooroversteek ter hoogte van Wijngaard 9, 2200 Herentals
Begeleider : De Poortere Andy (0495/86.68.14) – andy@effenweg.be


De toeristentoren De Paepekelders in Herentals bevind zich in het Kempens Landschap – Kempische Heuvelrug. Het bevind zich op 40m boven de zeespiegel op de hoogste duin van de Paepekelders. De houten toren typeert zich omdat aan de voet van de toren een cafetaria is.

Voor de durvers is de toren 24m hoog en heb je een mooi zicht over het hele gebied. Bij goed weer kan je tot 30 km panoramisch 360° rondkijken. De wandeling van 6,5km in het Kempens Landschap is goed voor 85% onverharde paden. Op het einde van de rondwandeling in het Kempens Duinlandschap komen we aan de toren waar er de mogelijkheid is, voor wie dat wenst, om nog wat na te praten bij een drankje.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.beof contacteer rechtstreeks de begeleidster via andy@effenweg.be of 0495/86.68.14

Openbaar vervoer
Er is in Herentals een N.M.B.S Station. Je kan overstappen op de volgende lijnbussen:

Lijnbus 212 Herentals – Turnhout met als afstaphalte Kerkhof.
Lijnbus 305 Leuven – Aarschot – Herentals – Turnhout met als halte kerkhof.
Vanaf halte kerkhof is het ongeveer 5 min. stappen naar Parking Heistraat gelegen aan de spooroversteek.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be