Gebruik mijn huidige locatie

Vluchtelingen in Europa

De workshop vluchtelingen in Europa die gegeven wordt door Europahuis Ryckevelde, wil de asielcrisis waar de EU mee te kampen heeft op een toegankelijke wijze uitleggen voor een breed publiek. De workshop bestaat uit 3 delen: • Een korte interactieve lezing waarbij basiskennis wordt opgedaan (vergelijking vroeger en nu, waarom vluchten mensen, hoe zit dat met het spreidingsplan enzovoort) ...

Waar
Lakenhal
Grote Markt z.n., 2200 Herentals 51.1768477 - 4.8364467
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Thema
Prijs
gratis
De workshop vluchtelingen in Europa die gegeven wordt door Europahuis Ryckevelde, wil de asielcrisis waar de EU mee te kampen heeft op een toegankelijke wijze uitleggen voor een breed publiek.

De workshop bestaat uit 3 delen:

• Een korte interactieve lezing waarbij basiskennis wordt opgedaan (vergelijking vroeger en nu, waarom vluchten mensen, hoe zit dat met het spreidingsplan enzovoort)
• Interactieve sessie rond de kaart van de Europese Unie waarbij vooral wordt ingezoomd op het beleid dat de Europese Unie voert
• Debat

Het aantal deelnemers is beperkt tot 25. Graag op voorhand inschrijven.

Amnesty International streeft de naleving van alle mensenrechten na. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is daarbij hun leidraad. Amnesty International is onpartijdig en onafhankelijk. Ze zijn niet gebonden aan enige regering, politieke partij, ideologie, economisch belang of religie.

Bron: UiTinVlaanderen.be