Gebruik mijn huidige locatie

The Very Big Band invites Marc Godfroid

The Very Big Band 1994… The Yellow City Big Band en de Double L Big Band, twee gerenommeerde orkesten uit de Kempen, voegen zich samen tot een nieuw ensemble. De twee respectievelijke orkestleiders: Jan Van Giel en Luc Lambrechts besloten om hun bands en hun muzikaal potentieel te fusioneren tot één sterke big band. The VERY BIG BAND was geboren! Ondertussen dus al 25 jaar is deze bigband een ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 15,0
The Very Big Band
1994… The Yellow City Big Band en de Double L Big Band, twee gerenommeerde orkesten uit de Kempen, voegen zich samen tot een nieuw ensemble. De twee respectievelijke orkestleiders: Jan Van Giel en Luc Lambrechts besloten om hun bands en hun muzikaal potentieel te fusioneren tot één sterke big band.
The VERY BIG BAND was geboren!
Ondertussen dus al 25 jaar is deze bigband een vaste waarde in het circuit.
Sinds 2015, staat deze bigband onder de leiding van Nico Schepers, zelf gerenommeerd jazztrompettist, en evolueerde meer en meer in de richting van een jazzband.
Voor het jaarlijks concert in hun thuisstad nodigt The Very Big Band dit jaar trombonist Marc Godfroid uit, bigband-leider en lid van het Brussels Jazz Orchestra.

Marc Godfroid
In 1981 begon Marc Godfroid zijn muzikale carrière in 1981 als lid van het BRT Jazz Orkest. Datzelfde jaar werd hij leider van Eurojazz, het jeugdorkest van de Europese Unie waarmee hij ook op rondreis ging door Europa.
Hij maakte deel uit van verschillende andere bigbands, zoals Peter Herbolzheimer Rhythm Combination and Brass (sinds 1991) en de SWR bigband van Stuttgart (sinds 1995), waar hij onder meer samenspeelde met Slide Hampton, Clark Terry en Frank Foster. Hij was ook een van de mede-oprichters van het Brussels Jazz Orchestra.
Godfroid was in april 1995 de eerste die de door Sabam uitgereikte prijs Django d’Or van België in ontvangst mocht nemen.
Sinds 1986 doceert hij jazztrombone aan het Conservatorium van Gent, en hij is sinds 1998 als docent verbonden aan het Sweelinck-Conservatorium van Amsterdam.

Woensdag 20 maart • cc 't Schaliken • Herentals
Aanvang : 20u15 • Inkom : €15
Tickets & reservatie: www.schaliken.be of 014 21 90 88

Bron: UiTinVlaanderen.be