Gebruik mijn huidige locatie

The Favourite

Engeland, begin achttiende eeuw. De broze koningin Anne zit op de troon, maar haar vertrouwelinge en geliefde Sarah, de hertogin van Marlborough, heeft de touwtjes in handen. Wanneer Sarahs jongere nicht Abigail aan het hof komt, verandert alles. Ze proberen allebei het lievelingetje te zijn van de koningin en halen alles uit de kast om invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 5,0
Engeland, begin achttiende eeuw. De broze koningin Anne zit op de troon, maar haar vertrouwelinge en geliefde Sarah, de hertogin van Marlborough, heeft de touwtjes in handen. Wanneer Sarahs jongere nicht Abigail aan het hof komt, verandert alles. Ze proberen allebei het lievelingetje te zijn van de koningin en halen alles uit de kast om invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

The Favourite is een hilarisch, surrealistisch, tragisch, bizar en intelligent kostuumdrama uit 2018 van regisseur Yorgos Lanthimos. Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz spelen de hoofdrollen. Olivia Colman won voor haar vertolking van koningin Anne een Oscar en een Golden Globe en de prijs voor beste actrice in Venetië. Daar sleepte de film ook de juryprijs in de wacht. The Favourite duurt 120 minuten.

Bron: UiTinVlaanderen.be