Gebruik mijn huidige locatie

Sofie Vanden Eynde en Benjamin Glorieux - douBleBACH

Met douBlebACH dompelt luitiste Sofie Vanden Eynde u samen met cellist Benjamin Glorieux onder in de allerlaagste registers van Bachs hemelse klankwereld. De diep zinderende snaren van de theorbe en de violoncello piccolo leiden u rechtstreeks naar het fundament van het barokke klankidioom: de bas. De tonen worden avontuurlijk ingekleurd met live-electronics. In Sofies transcriptie van Bachs ...

Waar
Galerie Storm
Nonnenstraat 25/1, 2200 Herentals 51.175848 - 4.8390429
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 14,0
Reservaties
tickets.cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-21 90 88
Met douBlebACH dompelt luitiste Sofie Vanden Eynde u samen met cellist Benjamin Glorieux onder in de allerlaagste registers van Bachs hemelse klankwereld. De diep zinderende snaren van de theorbe en de violoncello piccolo leiden u rechtstreeks naar het fundament van het barokke klankidioom: de bas. De tonen worden avontuurlijk ingekleurd met live-electronics.

In Sofies transcriptie van Bachs tweede cellosuite zorgt de warme klank van de theorbe voor een verstilde atmosfeer. Met de ronkende bassen en zacht getokkelde snaren van het instrument ontstaat in de begeleidende partij een heuse tweede stem, die zacht met de melodielijn mee resoneert.

Als contrast raast Benjamins strijkstok over de snaren in de zesde suite voor violoncello piccolo. Met een persoonlijke, hedendaagse bewerking van het koraal Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ laten de twee muzikanten zich ten slotte leiden door hun zoektocht naar muzikale overeenstemming over de grenzen van tijd en ruimte heen.

Dit optreden vindt plaats in het kader van Stormloop en wordt in Galerie Storm gebracht voor een beperkt publiek.

Bron: UiTinVlaanderen.be