Gebruik mijn huidige locatie

Schermtijd

Matthias Dewilde over hoe je als (groot)ouder moet omgaan met de schermtijd van je kinderen Games, sociale media, YouTube … Het favoriete tijdverdrijf van massa’s jongeren zorgt vaak voor flink wat ergernis bij evenveel ouders. Hoe moet je als (groot)ouder omgaan met het overdreven gsm-gebruik van kinderen, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en ...

Waar
Huis van het Kind Herentals
Lierseweg 132, 2200 Herentals 51.1751364 - 4.8229696
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Thema
Prijs
€ 2,5
Matthias Dewilde over hoe je als (groot)ouder moet omgaan met de schermtijd van je kinderen

Games, sociale media, YouTube … Het favoriete tijdverdrijf van massa’s jongeren zorgt vaak voor flink wat ergernis bij evenveel ouders.

Hoe moet je als (groot)ouder omgaan met het overdreven gsm-gebruik van kinderen, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

In deze sessie ontdek je wat je kan doen als ouder om je kinderen te begeleiden naar evenwicht tussen online en offline.

Matthias Dewilde


Matthias was zelf 10 jaar gameverslaafd. Ondertussen heeft hij al meer dan 23.000 jongeren met zijn verhaal geïnspireerd naar een on- en offlineleven in balans. Hij werkt ook dagelijks met gezinnen die hier mee worstelen. In deze sessie deelt hij zijn ervaring en geeft advies over hoe je je kinderen kan steunen doorheen deze digitale tijden..


Een organisatie van Gezinsbond Herentals en Huis van het Kind Herentals, met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be